آجیل

با نوشدن سال،ضمن تبریک وتهنیت نوروز پیروز،برای آنکه ذائقه دوستان عوض شود، مطالب این ماه را به آجیل اختصاص داده ایم. به تنقلاتی که از مخلوط کردن انواع خشکبار خام، تفت داده، شور یا ترش ترتیب می دهند آجیل گفته می شود(کتاب کوچه حرف آ شماره 1275، معین ج 1ص33).


اجزای آجیل بسته به نوع آن عبارت است ازتخمه هندوانه،تخمه کدو،تخمه خربزه(طالبی وگرمک)،نخودچی گل، کشمش سبز، توت خشک، بادام، فندق، انچوچک، شاه بلوط، پسته، کاجو(بادام هندی)، کنجد، شاهدانه، بادام زمینی، مغزهسته زردآلو، برنجک، عدسی، گندم، آلبالوی خشک ومویز.البته همیشه از تمامی این اقلام درترکیب آجیل استفاده نمی شودوبرحسب آنکه آجیل شور یا شیرین باشدازچند قلم آن چشم می پوشند واقلام دیگری برآن می افزایند:درسال های اخیر به ندرت ازشاه بلوط وانچوچک وکاجودرآجیل استفاده می شود.

بادام وبادام زمینی وهسته زردآلورابدون پوست داخل آجیل می کنندولی هموطنان آذری ازبادام پوست نکنده وشورتفت داده درآجیل خود استفاده می نمایند، ضمن آنکه پسته وفندق با پوست واخیراًبدون پوست استفاده می شود.درمورد تخمه ها نیزوضع به همین منوال است.


برچسب‌ها: آجیل
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩٠/۱/٢ و ساعت ٢:۱٠ ‎ب.ظ  نظرات ()