انواع آجیل

- آجیل شور: اجزای این آجیل که همان آجیل معمولی است،شوریا نمک زده هستند.کسانی که به علت فشار خون نمی توانند ازآجیل شور استفاده کنند،می توانند از آجیل ترش استفاده نمایند.

- آجیل ترش: آجیلی است که اجزای آن را فقط با آبلیموواندکی نمک تفت می دهند.


- آجیل آچاریاآجیل پرورده: آجیلی است که بعضی اجزای آن را به زعفران،آبلیمووگلپرتفت داده باشند.این اجزاء عبارت است از تخمه هندوانه،بادام،فندق وپسته.

- آجیل شیرین: این آجیل،مخصوص شب چهارشنبه سوری و شب یلدا است وبه عنوان شبچره مصرف می شود.

وجه تسمیه آجیل شیرین، مخلفاتی است که برآجیل شوراضافه دارد: برگه زردآلو، برگه هلو، آلبالوی خشک، انجیرخشک، قیسی، باسلق، خرما، جوزقند، مغزگردو، مغزهسته هلو و بالاخره نقل بادام، گل نخودچی ونقل بیدمشک واحتمالاً قطعات کوچک گز.

آجیل مشگل گشا نوعی آجیل شیرین است که برای برآورده شدن حاجات نذر می کنند وشامل هفت قلم است:نخودچی گل،کشمش سبز،توت خشک،خرما،فندق،بادام،نقل وگاهی انجیرخشک.

نسخه آجیل مشگل گشای صادق هدایت نیز هفت قلم وعبارت است از: خرما، پسته، فندق، مغزبادام، نخودچی، کشمش و توت خشکه.

آجیل چهار مغز:اجزای این آجیل عبارت است ازمغزبادام،پسته،فندق وبادام هندی.


برچسب‌ها: آجیل
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩٠/۱/٢ و ساعت ٢:۱۳ ‎ب.ظ  نظرات ()