آجیل وتنقلات شیرین

 1- ارده: وقتی کنجد را بو داده و آن راسائیده وخمیرکنند، ارده به دست می آید. اگر ارده را با کنجد سیاه تهیه کنند، خاصیت غذایی بیشتری خواهد داشت. با ارده غذاها و تنقلات شیرین وخوشمزه تهیه می کنند ازمخلوط کردن ارده باشیره خرما،ارده شیره به دست می آید. این خوراکی مخصوص شهرهای دزفول، اندیمشک و سایر نقاط خوزستان است. ازمخلوط ارده وپوره نخودغذایی لبنانی به نام هوموس تهیه می شود. استفاده ازارده قدرت بدنی وقدرت دفاعی رامی افزاید و در روزهای سرد یک غذای انرژی زا به شمار می رود.


2- انجیر: میوه ای است با قدمت هزاران ساله ودارای انواع مختلف زرد،سبزوسیاه. اثر ضد سرطان قوی دارد. به هضم غذاکمک می کند، یبوست را ازبین می بردوبه علت قندفراوان،انرژی زااست.هر100گرم انجیر،حدود50میلی گرم کلسیم داردوبه این ترتیب بهترین دارودرپوکی استخوان است. پیش ازاین به جای شام ازشبچره استفاده می کردند. به این ترتیب مغز گردو را درون انجیر خشک کرده گذاشته ومصرف می نمودند. میزان پتاسیم درانجیرسیاه بیش از2نوع دیگراست. برای افزایش وزن استفاده ازمخلوط انجیرولوبیای ژاپنی یاسویا بسیارموثراست. درهرکیلوگرم انجیرتازه قریب800کالری انرژی وجود دارد. در هر کیلوگرم انجیر15گرم پروتئین، 3گرم چربی، 200 گرم کربوهیدرات، 600میلی گرم کلسیم، 300میلی گرم فسفر،6میلی گرم آهن ومقدارقابل توجهی ویتامین A، B1، B2، B3 وC وجود دارد.

3- انجیرشیرازی: نوعی ازانجیروکوچک ترازآن ودارای خاصیت های انجیراست.

4- بادام خام

5- بادام زمینی خام

6- بادام هندی خام

7- پسته

8- توت: ازمیوه های خوشمزه وفراوان در سراسر آسیا و ایران است، مصرف آن ناراحتی های معده رابرطرف می کند،به هضم غذاکمک می نماید. آرام بخش اعصاب و مغز و دارای مقدار زیادی فسفراست. درآجیل شیرین ازتوت خشک استفاده می شود.همچنین بیماران قندی به جای قندازتوت خشک استفاده می کنند.توت خشک انرژی زااست.

9- خرما: میوه ای است شیرین وپرانرژی،مدت زیادی قابل نگاهداری است. انواع واقسام متفاوتی دارد. با خرما انواع و اقسام غذاها و شیرینی ها تهیه می شود. در افرادی که نمی توانند شیر را تحمل کنند، باید ازمخلوط شیر و خرما استفاده نمایند. هر100گرم خرما220کالری انرژی می دهد ودارای2گرم پروتئین،60گرم کربوهیدرات،50میلی گرم کلسیم، 45میلی گرم فسفر،5میلی گرم آهن،40واحد ویتامین A و مقداری ویتامین هایB1،B2 و B3 است.

10- شاه بلوط: میوه ای است به رنگ قهوه ای تیره باپوسته ای چوبی وسفت.به صورت خام، بو داده و پخته مصرف می شود. یک میوه آلرژی زااست وبهترین داروبرای پیشگیری ازترمبوزوریدی وواریس است. هر100گرم شاه بلوط دارای100میلی گرم فسفر،30میلی گرم کلسیم،750میلی گرم پتاسیم و30میلی گرم ویتامینC است.

11- شلیل: میوه ای ایرانی است، دارای انواع واقسام مختلف ورنگ های متفاوت است وبه صورت تازه یاخشک(برگه) مصرف می شود. میوه ای است ملین،بدن راقلیایی می کند.ازشلیل،مربا،مارمالادوبستنی تهیه می کنند.درهرکیلوشلیل،5گرم پروتئین،15میلی گرم کربوهیدرات،250میلی گرم فسفر،4000واحدویتامینA،5میلی گرم آهن و120میلی گرم ویتامین Cوجوددارد.

12- کشمش: انگورخشک شده بردرخت یازمین است،انواع مختلفی داردازجمله کشمش زرد، قرمز، سیاه و پلویی.

هر30گرم کشمش90کالری انرژی،25گرم کربوهیدرات،30میلی گرم فسفر،1میلی گرم آهن،230میلی گرم پتاسیم و

کمی ویتامین B وجود دارد.

13- گندمه

14- لواشک: ازشیره تعدادی ازآلوها و گوجه های درختی وحشی، بعد ازرسیدن کامل وغلیظ کردن آنها لواشک تهیه می کنند که بسته به نوع میوه مورداستفاده ترش یا شیرین هستند.

15- مویز: یکی از مقوی ترین خوردنی های خانواده خشکباراست.انواع مختلفی دارد.دارای خاصیت وکالری فراوان است.برای ضعف عضلات و رفع کم خونی نافع است، ضد اسهال بوده وعروق بدن را تقویت می کند. به علت دارا بودن بتاکاروتن درافزایش طول عمرموثراست. درهر کیلو گرم مویز2500واحدویتامین A و1500میلی گرم C ویتامین و12میلی گرم آهن وجود دارد.

16- هلو: ازمیوه های خوشمزه ایرانی است،به صورت تازه،پخته وخشک شده یابرگه مورد استفاده است.

حاوی مقدارزیادی ویتامین ازجمله ویتامین A،B و C است. اخیراًازموز، کیوی، سیب وسایرمیوه ها ازجمله مرکبات نیزبه صورت برگۀ خشک شده در خشکبار استفاده می شود.


برچسب‌ها: آجیل
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩٠/۱/٢ و ساعت ٢:٢٩ ‎ب.ظ  نظرات ()