تنقلات ترش

1- آلبالو: میوه ای قدیمی ازغرب آسیاوشرق اروپااست. انواع واقسام مختلف دارد. آلبالو را به صورت تازه، کنسرو یا خشک (آلبالوخشکه) مورداستفاده قرار می دهند. مصرف آلبالوسبب پاکسازی بدن ازسموم می شود، خستگی کبدرابرطرف می سازد، ازمیزان جوش های غرور می کاهد، یبوست رابرطرف می کند و تیرگی رنگ چهره را زایل می نماید. ازخوردنی های معروف می توان آلبالوپلو، مربای آلبالووچای آلبالو رانام برد. در هر100گرم آلبالو، یک گرم پروتئین، 15گرم کربوهیدرات،20میلی گرم کلسیم،3/0میلی گرم آهن، 3گرم سدیم،220میلی گرم پتاسیم،150واحدبین المللی ویتامین A، 12میلی گرم ویتامین C و مقداری ویتامین B1، B2 و B3 وجود دارد.


2- آلوچه: میوه ای گرد وکوچک است، درجنگل های ایران وبسیاری ازنقاط دیگر جهان می روید. ابتدا مزه اش ترش است ولی بعد شیرین می شود. از آلوچه، لواشک وآش ترش تهیه می کنند. آلوچه یبوست رابرطرف می کند، درتسکین درد های روماتیسمی ونقرس اثرخوبی دارد، آرامش بخش اعصاب وانرژی زااست.

3- زغال اخته: میوه ای است بیضی شکل وبه رنگ آلبالوکه به خاطر مزه ترش وکمی گس طرفداران زیادی دارد. ضداسهال بوده، آب زغال اخته، ادرار راضد عفونی می کند، محیط داخلی روده هارانیز ضد عفونی می کند و به علت وجود پروکاروتن A دارای خاصیت آنتی اکسیدان است.

4- قره قروت: یکی از فرآورده های شیراست وازآب حاصل ازتهیه کشک به دست می آید بعد از آب کش کردن کشک، آبی حاصل می شود که پس از جوشانیدن آن، ماده ای غلیظ به رنگ قهوه ای وترش به دست می آید و برای سفت کردن استخوان های بدن ودندان ها اثر خوبی دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیم و فسفر است.

5- لواشک : (ر.ک به آجیل شیرین).


برچسب‌ها: آجیل
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩٠/۱/٢ و ساعت ٢:۳٤ ‎ب.ظ  نظرات ()