سیر


سیر از گیاهان بومی دشت های آسیا ی مرکزی است و مصریان باستان، این گیاه را از عناصر اصلی تغذیه خود به شمار می آوردند. مصریان ، سیر را درزمره نعمت های الهی می دانستند و به این جهت از آن در غذای کارگران اهرام استفاده می کردند تا به این ترتیب در برابر بیماری های همه گیر محافظت شوند. نتایج بررسی های متعدد ثابت کرده است که اثر درمانی سیر به خاطر وجود یک ترکیب گوگردی به نام آلیئین alliine در آن است. مصرف سیر سبب کاهش چربی می شود و از میزان کلسترل و تری گلیسرید خون می کاهد که سبب بروز تصلب شرائین می شوند و در غرب، عامل اصلی مرگ و میر است . آژوئن ها ajoene از دیگر مواد فعال سیر به شمار می روند که میزان کلسترول خوب یا HDL  را افزایش داده  و از تجمع پلاکت ها جلوگیری می کنند . سیر ضد فشار خون است زیرا سبب انبساط عروق می شود. سیر، گردش خون و به ویژه گردش خون شریانی را بهبود می بخشد و بر سرخ رگهای اندام های پائینی آثاری سودمند دارد و به این ترتیب سبب افزایش طول مسیر راه رفتن می گردد. نتایج بررسی های اخیر ثابت کرده است که سیر سبب تحریک اعمال تولید مثل از طریق ساخت اسپرماتوزوئید می شود. پودر سیر نیز به عنوان ضد عفونی کننده روده موثر است. مصرف پودر گرانوله سیر در ژلول های پوشش دار از دو حسن برخوردار است اول آنکه بوی نامطبوع سیر محو می شود و با جلوگیری از تجزیه آلیئین توسط شیره معده ، تاثیر مصرف سیر بهتر می شود.

موارد استفاده

  • هیپرتانسیون ( فشار خون بالا)
  • پیشگیری از تصلب شرائین
  • ضد کرم همراه با آویشن
  • عفونت روده
  • اختلالات گردش خون : التهاب سرخ رگ
  • ضد تجمع پلاکتی

مقدار مصرف

از سیر باید دو بار در روز صبح و عصر همراه غذا و با مقدار زیادی آب استفاده کرد.



برچسب‌ها: سیر
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩۱/۸/٢٦ و ساعت ۱:٢٢ ‎ب.ظ  نظرات ()