آلفا لفا چیست؟

گیاهی که تحت نام آلفا لفا alfalfa شرح داده می شود و جوانه آن در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی تهران به فروش می رسد در واقع دارای نام آشنای یونجه است. عده ای فکر می کنند یونجه، غذای چهار پایان و ستور است و به همین جهت به این گیاه آلفالفا نام داده اند.


نام لاتین این گیاه medicago sativa است و شیره برگهای گیاه مصرف می شود. این گیاه در مناطق معتدل اروپا و آسیا می روید و دارای کیفیات مغذی و حاوی مواد معدنی بسیاری است. در واقع، میزان پروتئین های گیاه بسیار بالا است ( و در بعضی موارد به بیش از 55٪ می رسد)، اسید آمینه های مورد استفاده توسط بدن که برای سنتز پروتئین ها لازم است، ویتامین ها و املاح معدنی از جمله کلسیم و عناصر کمیابی مانند آهن، فسفر، روی، مس، سلنیم و سیلیس در این گیاه وجود دارد. غلظت آهن گیاه برای رفع آستنی یا کم خونی موثر است . تمامی غنای گیاه را می توان به نفع تقویت ناخن ها و لطافت مو ها ی خشک و شکننده به کار گرفت. نتایج آخرین بررسی های انجام شده با این گیاه ثابت کرده است که مصرف منظم آلفالفا از افزایش کلسترل خون و تصلب شرائین پیشگیری می کند.

در یونجه یا آلفالفا یک استروژن گیاهی به نام کومسترول coumestrol وجود دارد که تاثیر هورمونی آن همراه با تاثیر رساندن مواد معدنی سیلیس و کلسیم سبب می شود تا بتوان از یونجه به نحو احسن در یائسگی و پوکی استخوان استفاده کرد.

موارد مصرف

  • شکنندگی ناخن ها و مو
  • ضعف و کم خونی
  • پوکی استخوان و یائسگی
  • پیشگیری از تصلب شرائین

 


برچسب‌ها: آلفا لفا
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩۱/٩/٢۸ و ساعت ٩:٢٠ ‎ب.ظ  نظرات ()