برنج سفید و دیابت نوع 2

برنج یکی  از دانه های مورد استفاده در غذاهای بسیاری از مردم جهان است . نوع اصلی و متداول برنج، نوع سفید آن است که در اکثر نقاط دنیا مورد استفاده است و مقدار مساوی از آن قند خون را بیش از سایر دانه ها بالا می برد و به علت همین بالا بودن شاخص گلیسمیک به طور کامل دارای نشاسته بودن سبب افزایش احتمال بروز دیابت نوع 2 می شود.


طی یک بررسی مشخص شد که از میان 352000 شرکت کننده ای که روزانه از برنج به عنوان غذای اصلی استفاده می کردند 13000 نفر به دیابت نوع 2 دچار شدند.

جالب آنکه، حتی با مصرف بهترین نوع برنج، احتمال بروز دیابت نوع 2 در آسیائی ها به میزان 55٪ بیشتر بود.

در مجموع، از نتایج این بررسی چنین نتیجه گیری می شود که با خوردن روزانه هر بشقاب اضافی برنج سفید، احتمال بروز دیابت نوع 2 تا 11٪ بالاتر می رود.

همچنین خاطر نشان می شود که به علت ورود فاضلاب کارخانه به آب  های مورد استفاده در شالیزارها، در دانه های برنج، آلودگی های دیگر از جمله آلودگی به آرسنیک و سلنیم نیز دیده می شود و این امر بالقوه سبب سرطان زا بودن دان های برنج می گردد.

 

منبع

BMJ 2012 MAR15;344:E2012

 


برچسب‌ها: دیابت
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩۱/۱٢/٢۸ و ساعت ۱۱:٠٤ ‎ق.ظ  نظرات ()