مریم گلی در دندان پزشکی

به علت افزایش تقاضا برای سفید کردن دندان ها، غالباً مشکلاتی هم برای دندان هایی به وجود می آید که با مواد چسبنده به دندان طبیعی اتصال یافته اند. از آنجا که برای سفید کردن دندان از هیدروژن پراکساید در غلظت ها و روش های مختلف استفاده می شود. اکسیژن باقی مانده ممکن است با نفوذ در چسب ساختار دندانی ترمیمی، استحکام پیوند و طول عمر ترمیم را تحت تاثیر قرار دهد. به همین جهت است که بعضی دندانپزشکان اتصال ترمیم به سطح دندان سفید شده رابه مدت 1تا 4 هفته به تاخیر می اندازند.

از آنجا که در بعضی موارد امکان استفاده از این فاصله زمانی وجود ندارد، توصیه شده است از آنتی اکسیدان ها استفاده شود و استفاده از ترکیباتی مانند اسید آسکوربیک و نمک های آن ، ماده رایج برای استحکام پیوند به دندان سفید شده به شمار می آید.

از آنجا که در طب، اکنون بیش از گذشته به محصولات گیاهی توجه می شود پژوهشگران دانشکده دندان پزشکی همدان و ایلام برای تاثیر یک محصول گیاهی در این مورد یک بررسی با مریم گلی انجام داده اند.

مریم گلی، گیاهی است که از گذشته دور در طب گیاهی مورد استفاده بوده است. از این گیاه در درمان فارنژیت ، آلزایمر، پیشگیری از دیابت و سرطان استفاده می شود.

در دندان پزشکی از عصاره مریم گلی به صورت دهان شویه برای کنترل پلاک و التهاب لثه (ژنژیویت) استفاده می گردد. به علت فعالیت ضد میکربی باعث کاهش بوی بد دهان می شود و روی استرپتوکوک موتانس موثر است.

اثر آنتی اکسیدان دارد و در پائین آوردن چربی ها موثر است. در درمان عوارض یائسگی از جمله تعریق و گرگرفتگی و نیز تنظیم عادت ماهانه کار ساز است.

نتایج پژوهش با عصاره مریم گلی در دو دانشکده دندان پزشکی ایلام و همدان حاکی از آن است که کاربرد محلول مریم گلی سبب افزایش استحکام برشی کامپوزیت به مینای سفید شده می شود.

منبع

مجله دندان پزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان دوره 25 شماره 4 ص366 زمستان92


برچسب‌ها:
|+| نوشته شده توسط در ۱۳٩۳/٢/٢٢ و ساعت ۱۱:۱۱ ‎ق.ظ  نظرات ()