ترشی سیر

از هزاران سال پیش، سیر در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده بوده است. محل اولیه سیر از آسیای مرکزی است ولی در مصر باستان به عنوان جزء اصلی غذا مورد مصرف قرار می گرفته است.مصریان برای این گیاه جنبه الوهیت قایل بودند زیرا موجب تقویت کارگران سازنده اهرام می شد و آنان را در برابر شیوع بیماری ها حفظ می کرد....

 


پلینی کبیر، مورخ معروف رومی، سیر را دارای "خواص بسیار قوی" می داند و می گوید:"با سیر می توان بیش از ۶٠ نوع بیماری را درمان کرد." و ادعا کرده است بوی سیر، دافع مار وعقرب است.

آریستوفان، نویسنده یونانی، شیرۀ سیر را مقوی قوۀ باء می دانست.

بقراط ازسیردر درمان انواع مشکلات بهداشتی از جمله زخم ها، تومورها و بیماری های پوست استفاده می کرد.

دیوسکوریدس، حکیم یونانی که در قرن دوم میلادی به عنوان پزشک ارتش روم، خدمت می کرد. از سیر در درمان بسیاری از بیماری های ریه و روده سربازان استفاده می نمود. او ادعا داشت که "سیر، سرخ رگها را پاک می کند."

در چین نیز از زمانهای کهن سیر را می شناختند و نام این گیاه در کتابی دارویی موسوم به تقویم هزیا آمده است. این کتاب ٢٠٠٠ سال پیش از میلاد مسیح به رشته تحریر در آمده است.

گفته می شود ترشی سیر، فقط خاصیت ضد سرطان دارد.

در این مقاله طرز تهیه یک نوع ترشی سیر شرح داده می شود.

مواد لازم

سیر پوست کنده   ٢۵٠گرم

فلفل قرمز دلمه ای بزرگ خردشده    ١عدد

سرکه سفید       ٢فنجان

عسل یا شکر      ٣/٢ فنجان

پودر خردل          نصف قاشق چای خوری

تخم کرفس        نصف قاشق چای خوری

 

طرز تهیه

١- حبه های سیر را از وسط نصف کرده و در قابلمه متوسطی بریزید و فلفل قرمز دلمه را هم روی سیر ریخته و خوب مخلوط کنید.

2-سرکه سفید و عسل (یا شکر) را در یک قابلمه بزرگ ریخته و به خوبی هم بزنید پودر خردل و تخم کرفس را در یک کیسه ریخته و در کیسه را بسته و وارد قابلمه کنید واین مجموعه را روی شعله متوسط اجاق بگذارید تا جوش بیاید و به مدت 5 دقیقه بجوشد. سپس مخلوط سیر و فلفل را در این قابلمه بریزید و 5 دقیقه دیگر بجوشانید آنگاه اجاق را خاموش کرده و کیسه ادویه را از درون مخلوط بیرون بیاورید.

3-مخلوط حاصل را در یک شیشه تمیز بریزید و در شیشه را محکم ببندید . شیشه حاوی ترشی را به مدت 3هفته در یخچال بگذارید. بعد از 3 هفته، ترشی آماده مصرف است.

منابع:

1-گیاهان معجزه گر دکتر فرّخ سیف بهزاد چاپ اول سال 1376 موسسه نگرش روز.

2-L'ABC desplantes,guide pratique de phytotherapie,       

  Editions ROMART,2006                                             

3-از سیر تا پیاز دکتر عبدالله پورعبدالله چاپ دوم 1387،چاپ و نشر آرویج.


برچسب‌ها: مقاله
|+| نوشته شده توسط در ۱۳۸۸/۸/٢٤ و ساعت ۳:٢٠ ‎ب.ظ  نظرات ()