برنج سفید و دیابت

برای تهیه برنج سفید، یعنی آن برنجی که قوت غالب هموطنان است و بعضی برای این غذای فاقد ارزش غذایی سرو دست می شکنند، سبوس و رویان (بخش مغذی ) برنج قهوه ای را در شالی کوبی از آن جدا می کنند و برنج سفیدی تحویل می دهند که مصرف آن سبب افزایش کلسترل شده و احتمال بروز سرطان و پوکی استخوان را می افزاید.


شاخص یا نمایه گلیسمیک ( یعنی افزایش مقذار قند خون با مصرف مقدار مشخصی از خوراکی ها)

برنج سفید بیشتر از رنج قهوه ای است، یعنی قند خون را بیشتر بالا می برد.

محققان دانشگاه هاروارد نتایج سه بررسی در این مورد را تجزیه و تحلیل کرده اند تا احتمال بروز دیابت نوع 2 را با مصرف برنج سفید و قهوه ای روشن کنند.

در این بررسی حدود 200 هزار نفر شرکت داشتند که در ابتدا هیچیک از آنها به بیماری قلب و عروق و سرطان یا دیابت مبتلا نبودند. پیگیری این افراد 14 تا 22 سال ادامه داشت و افراد شرکت کننده در بررسی هر 2 تا 4 سال ارزیابی می شدند. تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده نشان داد احتمال بروز قند در گروهی که بیش از 5 بار در هفته از برنج سفید استفاده می کردند 17٪ بیشتر از افرادی بود که کمتر از یک بار در ماه از برنج سفید استفاده می نمودند. همچنین در آنها که بیشتر از برنج قهوه ای استفاده می نمودند پیدایش بیماری قند 11٪ کمتر از گروهی بود که از برنج قهوه ای کمتر استفاده می کردند.

Arch internal Med 2010 jun 14; 170:961


برچسب‌ها: دیابت
|+| نوشته شده توسط در ۱۳۸٩/٧/٢٦ و ساعت ٦:۱۸ ‎ب.ظ  نظرات ()