بیماری قند و میوه های شیرین

جواب

این داستان همیشه از زبان این و آن شنیده می شود که بیماران قندی نباید از بعضی غذاها استفاده کنند زیرا این خوراکی ها " بسیار شیرین" هستند. درست است که بعضی میوه ها بیش از سایرین قند دارندولی این مطلب به آن معنا نیست که در صورت دچار بودن به دیابت نباید از این میوه ها استفاده شود. مقدار کل کربوهیدرات مصرفی است که بر میزان قند خون تاثیر می کند و نه منبع کربوهیدرات و یا اینکه منبع کربوهیدرات نشاسته باشد یا قند. یک پرس میوه باید حدود 15 گرم کربوهیدرات داشته باشد. بزرگی و کوچکی هر پرس یا مقدار یک وعده به محتوای کربوهیدرات آن میوه بستگی دارد. مزیت خوردن میوه ای که دارای کربوهیدرات کم باشد آن است که می توان مقدار بیشتری از آن میوه را مصرف کرد . اما جالب اینجاست که تا زمانی که از میوه ای با کربوهیدرات پائین یا بالا استفاده می شود و در هر پرس مصرفی 15 گرم کربوهیدرات وجودداشته باشد، تاثیرش بر قند خون یکسان است.

در زیر فهرستی از انواع میوه ها بر حسب پرس آن ( 15 گرم کربوهیدرات) آمده است و پرس بر اساس فنجان ذکر شده است.

    • نصف یک موز متوسط   

    • نصف فنجان (83 گرم) انبه ( منگو) خورد شده

    • یک و ربع فنجان (190 گرم) هندوانه خورد شده

    • یک فنجان و ربع فنجان ( 180 گرم) توت فرنگی کامل

    • سه چهارم فنجان (124 گرم) آناناس خورد شده

 

 

منابع

1-  Delahanty LM, et al. Nutritional considerations in type 2 diabetes mellitus. http://www.uptodate.com/home/index.html. Accessed July 20, 2011.

2-  Carbohydrate counting. American Diabetes Association. http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/planning-meals/carb-counting/. Accessed July 20, 2011.

3-  USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23. U.S. Department of Agriculture. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/. Accessed July 22, 2011

 

و نیز نگاه کنید به:

دیابت و کبد

دیابت و غذا خوردن بیرون از خانه

قطع عضو و دیابت

دیابت

دیابت و پتوی برقی

آزمایش قند خون ، چرا، چه زمانی و چگونه

 

/ 0 نظر / 24 بازدید